Home Logistică Lidl se extinde în domeniul logisticii
LogisticăNoutati

Lidl se extinde în domeniul logisticii

3

Compania mamă a lanțurilor de supermarketuri Lidl și Kaufland a achiziționat o participație minoritară într-o companie de transport austriacă cu o istorie de 100 de ani. Pentru Lidl, aceasta marchează un alt pas semnificativ în sectorul TNL (Transport, Navigație și Logistică).

Conform portalului german Verkehrsrundschau, CE Beteiligungs GmbH, parte a grupului Schwarz (care deține Lidl și Kaufland), a achiziționat o participație de 35% în compania austriacă de transport Gartner Group.

Gartner Group, cu sediul central în Lambach, Austria, operează în 23 de locații din opt țări, inclusiv Austria, Germania, Ungaria, România, Spania, Franța, Olanda, Belgia, Grecia, Republica Cehă și Slovacia. Compania are o flotă de 2.100 de tractoare și aproximativ 3.200 de remorci. În 2023, cifra de afaceri a Gartner a fost de aproximativ 648 de milioane EUR. Gama de servicii oferite de Gartner include transportul de mărfuri refrigerate, un serviciu pe care societatea mamă a Lidl și Kaufland îl va considera probabil deosebit de valoros.

Această achiziție nu este prima incursiune a Schwarz Group în domeniul logisticii, ci mai degrabă o altă mișcare care subliniază prezența în creștere a grupului pe piața TSL.

În urmă cu doi ani, Lidl și-a înființat propria companie de transport maritim, Tailwind Shipping Lines. În prezent, această companie oferă conexiuni între Europa, China și Bangladesh și operează opt nave container mici, fiecare cu o capacitate de până la 5 000 TEU (unități echivalente de 20 de picioare).

În urmă cu un an, Lidl s-a extins și mai mult prin înființarea Tailwind Intermodal. Această companie, cu sediul în Graz, Austria, este responsabilă de transportul containerelor către și din portul sloven Koper. Navele companiei surori, Tailwind Shipping Lines, care sosesc din China, acostează în acest port adriatic.

În plus, după cum subliniază „Verkehrsrundschau”, Lidl își gestionează din ce în ce mai direct operațiunile logistice. Prin intermediul Lidl Road Solutions, lanțul de magazine alimentare se ocupă acum de externalizarea transportului către expeditori și gestionează decontările cu expeditorii și furnizorii – o responsabilitate care era gestionată anterior chiar de furnizori.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

IAA Transportation 2024: Daimler Truck pune accentul pe transportul pe distanțe lungi fără emisii

Daimler Truck, unul dintre cei mai mari producători de autovehicule comerciale din...

AerianNoutati

Wizz Air lansează prima rută de lung-curier în 2025

Wizz Air începe din 2 iunie 2025 zborurile de lung-curier, care vor...

NoutatiServicii

O alternativă de înaltă calitate la motorina tradițională

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

CamioaneNoutati

eTruckathon: MAN eTGX evidențiază caracterul adecvat din punct de vedere practic

Douăsprezece camioane electrice, douăsprezece echipe, aproximativ 300 km la putere: acesta este...