Home Camioane Scania electric, un parcurs formidabil cu escale în România
CamioaneNoutati

Scania electric, un parcurs formidabil cu escale în România

29

Scania marchează un moment de referință în industria transporturilor prin organizarea unei călătorii spectaculoase la bordul camionului electric de 624 kWh, Scania R45. Traseul care a început în Suedia și se încheie la Istanbul a trecut și prin țara noastră.

Echipajul Queen of the Road a avut opriri în România, la Arad și București. Scania România s-a bucurat să le aibă alături pe cele șase femei curajoase: Amanda Gerdvall, Louise Törnsten, Ines Kasumovic, Elin Engström, Kristine Stålhandske și Kushink Bazaz.

Evenimentele din România, organizate de Scania România, au oferit participanților șansa de a descoperi viitorul sustenabil al transportului de mărfuri, evidențiind provocările și oportunitățile transportului electric. La Arad, evenimentul a avut loc la Expo Arad pe 28 august, iar la București, echipa a fost primită la sediul Scania București pe 30 august.

Participarea publicului la aceste evenimente a oferit o privire în culisele unui viitor în care transportul de mărfuri nu va mai depinde de combustibilii fosili. Totodată, aceasta a fost o ocazie de a discuta despre infrastructura necesară pentru susținerea vehiculelor electrice, despre strategiile de gestionare a energiei și despre impactul asupra mediului.

Parcurgerea unui traseu atât de lung, cu un camion electric, pune în evidență nu doar capacitățile tehnice ale vehiculului, ci și determinarea echipei de a înfrunta provocările logistice și tehnice asociate cu utilizarea energiei electrice în transporturile pe distanță lungă.

„Camionul a trecut prin Munții Carpați ca un adevărat campion. Datorită reîncărcării în coborâri, am obținut cel mai bun consum mediu de energie de până acum, de 1,08 kWh/km, cu o greutate totală de 38 de tone, pe o distanță de 250 km. Speram la coborâri mai abrupte, ca în Elveția, în timpul călătoriei noastre anterioare spre Milano, unde am recuperat 20% din SOC pe 15 km. Însă drumurile nu au fost atât de abrupte, așa că am recuperat „doar” în jur de 8%. Cu toate acestea, parametrul SOC a rămas neschimbat timp de cel puțin 90 de minute.”, afirmă Louise Törnsten.

Scania România, prin organizarea acestor evenimente, își reafirmă poziția de lider în inovația și sustenabilitatea transporturilor

„Alte camioane au avut dificultăți în a menține viteza la deal, în timp ce noi am mers constant cu 70 km/h (cu excepția momentelor în care am fost blocate în spatele camioanelor lente și depășirea era interzisă). Continuăm să fim impresionate de puterea vehiculului nostru electric.”, adaugă Louise Törnsten.

„Una dintre cele mai frecvente întrebări/dubii pe care le auzim de la clienți, jurnaliști etc. este cum se descurcă un vehicul electric în ambuteiaje. Intrând în Bulgaria, vom conduce prin 9 km de cozi, care, conform internetului, pot dura între 6 și 24 de ore – punând vehiculul nostru electric la încercare.”, continuă Louise Törnsten.

Fiecare kilometru parcurs de echipa suedeză demonstrează că viitorul este electric și că soluțiile verzi nu sunt doar o aspirație, ci o realitate tangibilă, capabilă să transforme radical industria transportului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

IAA Transportation 2024: Daimler Truck pune accentul pe transportul pe distanțe lungi fără emisii

Daimler Truck, unul dintre cei mai mari producători de autovehicule comerciale din...

AerianNoutati

Wizz Air lansează prima rută de lung-curier în 2025

Wizz Air începe din 2 iunie 2025 zborurile de lung-curier, care vor...

NoutatiServicii

O alternativă de înaltă calitate la motorina tradițională

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

CamioaneNoutati

eTruckathon: MAN eTGX evidențiază caracterul adecvat din punct de vedere practic

Douăsprezece camioane electrice, douăsprezece echipe, aproximativ 300 km la putere: acesta este...