Home Noutati Metrorex lansează site dedicat „metroului de Otopeni”
Noutati

Metrorex lansează site dedicat „metroului de Otopeni”

47

Metrorex anunță lansarea paginii web www.magistrala6.ro. Noul site este destinat tuturor celor interesați să afle informații actualizate despre proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni”.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T), spun cei de la Metrorex.

Potrivit lor, Magistrala 6 este un proiect cu relevanță locală importantă și cu impact regional și internațional semnificativ.

Implementarea proiectului se derulează în prezent pe două secțiuni de lucru:

Secțiunea SUD, 1 Mai – Tokyo fiind finanțată de la bugetul de stat al României și din PNRR (https://magistrala6.ro/sectiunea-sud/) și
Secțiunea NORD, Tokyo – Aeroport Otopeni, având sursele de finanțare asigurate de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA (Japan International Cooperation Agency).
„De astăzi, www.magistrala6.ro este pusă la dispoziția publicului. Metrorex lansează către toți cei interesați invitația de a face cunoștință cu brandul M6, o marcă tânără, dinamică, modernă, pe măsura proiectului major de infrastructură, local și internațional, pe care îl reprezintă.

Metrorex conectează M6 cu publicul într-un mod deschis și prietenos

Modul în care M6 se conectează cu publicul larg este deschis și prietenos. Pe site-ul magistrala6.ro veți găsi punți de informare directe, așa cum va fi și noua Magistrală 6, o conexiune directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Într-o prezentare atractivă și prietenoasă, cu facilități de navigare intuitive și actuale, noua platformă de comunicare oferă informații despre Magistrala 6, despre beneficiile pe care aceasta le aduce oamenilor și capitalei, precum și informații utile despre derularea traficului pe parcursul lucrărilor.

Noua Magistrală 6 se construiește sub ochii oamenilor. Proiectele mari se construiesc mereu pentru oameni, dar și cu participarea lor. De aceea, dorim să informăm publicul larg și publicul călător și prin intermediul noului site web despre etapele și progresul acestui proiect important de infrastructură. Magistrala 6 este un proiect pentru România!”, afirmă Mariana Miclăuș, director general Metrorex.

Săptămâna trecută, și Secțiunea Nord a Magistralei 6 de metrou a primit Autorizația de Construire. Amintim că pentru secțiunea sudică a M6, lucrările au început deja.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Cu un traseu care va cuprinde 14,2 km și 12 stații noi de metrou (Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroportul Otopeni), M6 va asigura, cu 12 trenuri noi, un transport rapid, ecologic și eficient în București și în Ilfov.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

IAA Transportation 2024: Daimler Truck pune accentul pe transportul pe distanțe lungi fără emisii

Daimler Truck, unul dintre cei mai mari producători de autovehicule comerciale din...

AerianNoutati

Wizz Air lansează prima rută de lung-curier în 2025

Wizz Air începe din 2 iunie 2025 zborurile de lung-curier, care vor...

NoutatiServicii

O alternativă de înaltă calitate la motorina tradițională

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

CamioaneNoutati

eTruckathon: MAN eTGX evidențiază caracterul adecvat din punct de vedere practic

Douăsprezece camioane electrice, douăsprezece echipe, aproximativ 300 km la putere: acesta este...