Home Transportatori Aerian Au fost instalate soluțiile de securitate la Aeroportul Brașov-Ghimbav
AerianLogistică

Au fost instalate soluțiile de securitate la Aeroportul Brașov-Ghimbav

79

Compania UTI Construction and Facility Management a finalizat instalarea de sisteme și echipamente de securitate la Aeroportul Brașov – Ghimbav. Este vorba despre dotări de ultimă generație, în valoare totală de peste 4,7 milioane de euro. Acesta este primul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani.

Specialiștii UTI au proiectat, integrat, pus în funcțiune și testat:

  • sisteme de securitate aeroportuară (echipamente de scanare a bagajelor cu raze X, porți pentru controlul pasagerilor, detectoare de metale, detectoare pentru urme de explozibili)
  • sisteme de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu
  • sisteme de control al accesului
  • sisteme de detecție la efracție
  • sisteme de televiziune cu circuit închis
  • instalație de cablare structurată
  • sisteme FIDS
  • sisteme de benzi transportoare de bagaje.

Parteneriat privind echipamente de securitate cu Smiths Detection

Începând cu anul 2020, UTI Construction and Facility Management este partener autorizat în România al companiei britanice producătoare de echipamente de securitate, Smiths Detection.

Echipamentele de scanare a bagajelor de mână sunt dotate cu algoritmi de detecție a explozibililor lichizi, conform standardului 3 LEDS ECAC. Acesta este cel mai înalt standard din industrie pentru această categorie de echipamente.

Echipamentele de scanare a bagajelor de cală sunt bazate pe tehnologii de tip computer tomograf, fiind certificate EDS standard 3 ECAC, pentru detecția automată a substanțelor explozive.

Soluția de transport al bagajelor instalată la Brașov a fost produsă în România de către compania Self Trust. Iar automatizarea și software-ul de comandă și control au fost dezvoltate de specialiștii UTI CFM.

Aceste concepte customizate permit creșterea eficienței benzilor din punct de vedere al capacității și fiabilității, corespunzător nevoilor de trafic ale aeroportului. Se estimează că acesta se va situa în topul aerogărilor din țara noastră ca volum de călători.

Pentru securizarea spațiilor din terminal și din exteriorul acestuia sunt în funcțiune echipamente de control al accesului și supraveghere video foarte performante și care asigură mai multe niveluri de securitate.

Alte dotări

Pe lângă sistemele de securitate, UTI Construction and Facility Management a realizat și instalațiile de climă și ventilație, termice, sanitare, instalațiile electrice de forță, de iluminat și de management al clădirii. La Brașov au fost instalate, în premieră pentru un aeroport românesc, centrale de tratare a aerului care sunt integrate cu lămpi UV pentru igienizarea încăperilor.

De asemenea, instalațiile termice sunt controlate cu ajutorul soluției Building Management System (BMS), dezvoltată de specialiștii UTI. Aceasta permite setarea automată, conform unor parametri prestabiliți, a temperaturii din birouri după terminarea programului de lucru. Evident, pentru a evita consumul inutil de energie.

Întreg terminalul are în dotare corpuri de iluminat cu LED, pentru a asigura eficiența energetică potrivită unui aeroport modern.

Într-un timp record, de doar un an, Asocierea Bog’Art SRL – UTI Construction and Facility Management SA a construit terminalul aeroportului Brașov-Ghimbav. Iar din iunie 2021 a început lucrările pentru realizarea elementelor auxiliare terminalului de pasageri. Mai precis clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control al accesului, gospodăria de apă, parcarea auto. Dar și drumul de acces la terminal, drumurile tehnologice şi reţelele exterioare.

Anul acesta, compania realizează lucrări pentru primul turn de control virtual din România, destinat Aeroportului Brașov-Ghimbav.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianNoutati

Transportul aerian de pasageri a crescut cu aproape 5%, în primul semestru din 2024

Transportul aerian de pasageri a crescut, în primul semestru din 2024, cu...

LogisticăNoutati

WDP: Companiile preferă din ce în ce mai mult nearshoring-ul în favoarea offshoring-ului

Nearshoring-ul a câștigat o popularitate semnificativă în ultimii ani, înlocuind practicile tradiționale...

AerianNoutati

TAROM are un plan de restructurare fiscală aprobat

Compania TAROM şi-a redus în 2023 pierderile la 18 milioane de euro,...

LogisticăNoutati

Vânzarea DB Schenker. Două oferte în valoare de 14 miliarde de euro pentru divizia de logistică

Grupul danez de transport DSV A/S şi un consorţiu condus de fondul...