Înmatriculări de camioane în Europa: Scădere mare în martie
Home Autobuze Înmatriculări de camioane în Europa: Scădere mare în martie
AutobuzeCamioane

Înmatriculări de camioane în Europa: Scădere mare în martie

68

În luna martie a acestui an, cererea de camioane grele noi a scăzut semnificativ în UE. Mai precis, numărul de înmatriculări din Europa s-a redus cu 38%.Este a noua lună consecutivă de scădere pe continent. Din cauza pandemiei, înmatriculările au scăzut în toate piețele europene. Dintre piețele mari, cea mai afectată este Franța, cu o scădere de peste jumătate (-50,2%). În Italia și Spania scăderile au fost în jur de 35%, iar în Germania de 30%.

În primele 3 luni, în Europa s-au înmatriculat 63.243 de camioane grele, în scădere cu aproximativ 27% față de aceeași perioadă din 2019. Și în primul trimestru Franța are cel mai mare regres (-27,7%) dintre piețele mari, iar Germania este aproape (-25,9%). Există și cazuri fericite pe continent, dar pe niște piețe foarte mici: Cipru și-a menținut rezultatele de anul trecut, iar Grecia chiar a crescut cu 37,5%.

Conform datelor ACEA, înmatriculările din România au scăzut cu 47,2% în martie și cu 43% pe ansamblul primelor 3 luni. Statisticile ACEA nu corespund însă cu cele ale DRPCIV.

Înmatriculări de autobuze în Europa

În ce privește cererea de autobuze și autocare noi în UE, în martie s-a înregistrat o scădere de 37,1%. Germania (+11,8%), Austria (+12,3%), Estonia (+800,0%) și Cipru (+33,3%) au fost singurele țări pe plus în a treia lună a anului. Toate celelalte țări din UE au scăzut, iar cea mai afectată piață majoră a fost Spania (-68,8%).

În perioada Ianuarie – Martie, înmatriculările de autobuze și autocare s-au redus cu 10,3% în UE. În ciuda scăderii din Martie, trei din cele patru piețe majore din UE sunt pe plus: Germania (+12,4%), Italia (+9,5%) și Franța (+6,8%). În schimb, înmatriculările din Spania au scăzut cu 37,2% în primul trimestru.

Conform statisticii ACEA, înmatriculările de autobuze de peste 3,5 tone în România au scăzut cu 78,3% în Martie și cu 76% pe ansamblul primelor 3 luni din 2020.

Citește și:

762 de camioane electrice noi înmatriculate în Europa în 2019

1607 autobuze electrice noi înmatriculate în 2019 în Europa

2020: top mașini noi care se strică cel mai repede

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

IAA 2024: Premieră mondială MAN eTGL

MAN Truck & Bus va prezenta noul MAN eTGL luna aceasta, în...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks, camion electric cu autonomie de 600 km în a doua jumătate a lui 2025

Volvo Trucks va lansa o versiune cu autonomie extinsă a camionului său...

AutobuzeNoutati

100 de troleibuze articulate în București

Primăria Municipiului București (PMB) consultă piața în vederea determinării valorii estimate și...

CamioaneRutier

Piese camioane: Cum poți crește durata de viață a vehiculului tău

In lumea transportatorilor, întreținerea corectă a camioanelor reprezintă o prioritate. Din pricina...