Alfredo Seafood
Home Logistică Alfredo Seafood, investiții în siguranța alimentară
Logistică

Alfredo Seafood, investiții în siguranța alimentară

68

Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante mărci de produse din peşte şi fructe de mare din România, alocă anual aproximativ 200.000 lei pentru a păstra standarde înalte de siguranță alimentară, de la pescuit până la distribuție. O atenție deosebită este acordată transportului.Compania efectuează 100 de curse săptămânal, cu peste 1000 de livrări către clienți, prin intermediul flotei proprii de 15 camioane, care parcurg peste 10.000 kilometri.

“Investim sume importante în mod regulat, pentru a ne asigura că peștele este pescuit în mod sustenabil și din cele mai curate ape, că aducerea lui în țară, prelucrarea și distribuirea sunt făcute corespunzător. Camioanele Alfredo Seafood parcurg lunar aproximativ 50.000 km, pentru a reuși să aducem în România pește proaspăt, într-un interval ce se încadrează între 10 și 60 de ore de la pescuire”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, fondator al Alfredo Seafood.

Pentru activitatea de transport, în afară de obținerea avizelor, Alfredo Seafood trebuie să respecte norme riguroase, care presupun respectarea diagramelor de temperatură, trecerea printr-o serie de controale la încărcarea și descărcarea fiecărui lot, precum și o a doua verificare, la încărcare, în urma căreia se emite declarația de conformitate a produsului.

De asemenea, sunt ținute sub observație și condițiile în care sunt păstrate peștele și fructele de mare, prin intermediul diagramelor de depozit. Toate produsele, atât cele proaspete, cât și cele congelate sau abia procesate, sunt supravegheate printr-un program computerizat care urmărește trasabilitatea pe lot.

”Fiecare produs este luat în evidență din momentul pescuirii, urmărindu-se îndeaproape tot traseul său până la raft. Practic, putem spune că fiecare pește are un pașaport sau o carte de identitate. Tocmai pentru că ne dorim ca tot ceea ce aducem în țară să fie de o calitate ireproșabilă, suntem nevoiți să aruncăm circa 2% din fiecare transport, pentru că nu trece de controalele noastre interne, care se realizează etapizat și durează între două și zece ore”, a adăugat fondatorul Alfredo Seafood.

Investițiile în siguranța alimentară includ și costurile pentru obținerea și reînnoirea certificărilor internaționale. Astfel, Alfredo Seafood și-a prelungit, în 2019, două dintre cele mai importante atestări internaționale: ASC (Aquaculture Stewardship Council), pentru pește de acvacultură, și MSC (Maritime Stewardship Council), destinată peștelui sălbatic, pescuit și procesat în mod sustenabil. În afară de proveniența peștelui și modul în care acesta a fost crescut și pescuit, cele două certificări sunt acordate și pentru îndeplinirea criteriilor de depozitare, procesare și flux logistic.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

LogisticăNoutati

WDP: Companiile preferă din ce în ce mai mult nearshoring-ul în favoarea offshoring-ului

Nearshoring-ul a câștigat o popularitate semnificativă în ultimii ani, înlocuind practicile tradiționale...

LogisticăNoutati

Vânzarea DB Schenker. Două oferte în valoare de 14 miliarde de euro pentru divizia de logistică

Grupul danez de transport DSV A/S şi un consorţiu condus de fondul...

LogisticăNoutati

Mitsubishi Forklift Trucks își completează portofoliul de stivuitoare electrice

Mitsubishi Forklift Trucks a prezentat recent noua serie de stivuitoare electrice cu...

LogisticăNoutati

Sameday cumpără grupul Pactic din Ungaria

Sameday, compania de curierat din grupul eMAG, continuă să-și dezvolte infrastructura regională...