Mercedes-Benz-Vans-Vision-URBANETIC-bus
Home Noutati Mercedes-Benz Vans prezintă conceptul Vision URBANETIC
Noutati

Mercedes-Benz Vans prezintă conceptul Vision URBANETIC

82

Mercedes-Benz Vans a prezentat la IAA 2018 Vision URBANETIC, un concept revoluționar de mobilitate urbană, electric și autonom, care elimină delimitările dintre transportul de persoane și cel de mărfuri.În centrul acestui concept se află ideea de sharing. Vision URBANETIC se bazează pe un șasiu skateboard care poate fi adaptat în câteva minute pentru a transporta un modul destinat persoanelor sau unul pentru mărfuri, în funcție de cerințele din acel moment. Șasiul include toate funcțiile de conducere, astfel că se poate deplasa autonom, fără un modul atașat, către următoarea destinație. Asociat cu transportul complet automatizat și fără șofer, Vision URBANETIC reduce traficul, emisiile și contribuie la îmbunătățirea calității vieții urbane.

Mercedes-Benz-Vans-Vision-URBANETIC-cargoVision URBANETIC are o lungime totală de 5,14 m și poate transporta până la 12 persoane sau 10 europaleți, în funcție de modulul ales. Vehiculul poate fi folosit și ca punct de livrare flexibil pentru bunurile comandat online, în locul și la ora solicitate de clienți.

Vision URBANETIC oferă o nouă dimensiune în comunicarea cu pasagerii și mediul înconjurător. Sute de unități de iluminare afișează, pe flancuri, conturul persoanelor care se apropie, semnalizându-le faptul că au fost observați. De asemenea, vehiculul își anunță intențiile: opresc, aștept, plec. Plafonul transparent arată cele mai importante informații pentru pasageri, cum ar fi opririle sau alte informații utile. Conectat cu informațiile locale, sistemul poate estima că într-o anumită zonă va urma o cerere crescută de transport, de exemplu la finalul unui concert.

Rezultatul este o flotă autonomă, cu trasee planificate flexibil și eficient, conform necesităților de transport. Cu excepția ciclului de încărcare pentru bateria electrică și a perioadelor de mentenanță, fiecare autovehicul poate fi folosit 24 de ore din 24, 365 de zile pe an.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET PE FLOTEAUTO.RO!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarNoutati

Calea ferată Predeal – Brașov

Durata execuției lucrărilor de modernizare a secțiunii Predeal – Brașov va fi...

Noutati

Parcarea de la terminalul Plecări din fața Aeroportului Otopeni se închide de luni, 9 septembrie

Începând de luni, 09.09.2024, ora 9.00, parcarea din fața terminalului Plecări al...

Noutati

Familia Salameh cumpără terminalul de GPL Octogon din portul Constanța

Nawaf Salameh Family Office, care deţine producătorul de băuturi spirtoase şi vinuri...

CamioaneNoutati

IAA 2024: Premieră mondială MAN eTGL

MAN Truck & Bus va prezenta noul MAN eTGL luna aceasta, în...